KitesurfLEs

Kitesurfles

Jong of oud, ervaren of onervaren – iedereen met een leeftijd vanaf acht jaar is welkom om te leren kitesurfen. Wanneer je je hebt aangemeld voor een les of cursus, gaat ons team aan de slag om een passende instructeur voor je te vinden. Op basis van je ervaring, leeftijd en gewicht werk je samen met hem of haar en kies je het programma uit dat bij jou past. Voorafgaand aan iedere les vindt een briefing plaats waarbij kennis van de zee, de wind en uiteraard veiligheid uitgebreid behandeld worden. Zodra je het vliegeren op het strand onder de knie hebt, ben je klaar om met ons het water in te gaan en écht te oefenen met kitesurfen.

Hoe het werkt

Onze kitesurflessen duren maximaal 2,5 uur. Door een pakket te kiezen dat bij je past kan je bij afname van meer uren wat geld besparen op je lessen! Deze les uren kan je verdelen tijdens je verblijf op Schiermonnikoog. Normaal gesproken is 2,5 uur per dag wel voldoende. De echte die-hards kunnen evt. 2 lessen van 2,5 uur op 1 dag inplannen. Jammer genoeg waait het niet elke dag in NL. Daarom kan het zijn dat niet elke dag dat je wilt komen kitesurfen door kan gaan. Gelukkig hebben we iemand op Schiermonnikoog
die de wind en de kitesurf omstandigheden continu in de gaten houd. Hij of zij bepaalt de avond voor de boekingsdatum of de les door kan gaan of niet. Je krijgt hierover een smsje / email. Als de les niet door kan gaan kijken wij naar een andere datum voor de les.

Niveau

Het komt wel eens voor dat er niveau verschil is. Je wilt bijv. samen kitesurfen met je zoon of dochter, je partner of een vriend/kennis. Soms heeft 1 van de 2 al meer ervaring met kitesurfen. Dit is geen enkel probleem. We kunnen je als je dit wilt bij iemand anders inplannen die hetzelfde niveau heeft of we houden het 2 tal gewoon in stand. Iedereen heeft gewoon zijn of haar tijd aan de kite. Wel is het verstandig om niet met een te groot gewichtsverschil je les te boeken. Mocht je hier vragen over hebben bel of mail dan even.

PAKKETTEN

Om te leren kitesurfen heb je ongeveer 4-6 lessen nodig. Daarna kan je zelfstandig en veilig verder oefenen.

Introcursus

Bij de introcursus kan je kiezen voor een les alleen op het land (1,5 uur) of een les waarbij je zowel op het land oefent en ook in de zee (2,5 uur). Je begint met theorie en gaat daarna oefenen met een vlieger op het land. Als je dit goed beheerst dan zijn we klaar om het water op te gaan.

 

Als je nu al weet dat kitesurfen je nieuwe hobby is dan kan je bij ons verschillende pakketten kopen. Wij adviseren 10-15 uur les te nemen om het helemaal onder de knie te krijgen.

Kitesurfles 2,5 uur (losse les)
Kitesurfles 5 uur (2 lessen)
Kitesurfles 10 uur (4 lessen)
Kitesurfles 15 uur (6 lessen)

De maximale groepsgrootte is 2 personen. Dit doen wij om de kwaliteit te garanderen.

Kite of board/hydrofoil

Watersportverbond

Kiteminded Kitesurfschool is gecertificeerd KNWV Kitesurfschool. Deze opleiding staat binnen de kitesurf wereld zeer hoog aangeschreven en is van hoge kwaliteit. Meer weten over het watersportverbond? Check www.watersportverbond.nl