de spot

Waar Schiermonnikoog vaak wordt omschreven als een oase van rust, hebben kitesurfers doorgaans een hele andere reden om het eiland te bezoeken. Vanwege het contrast tussen de omstandigheden bij hoog en laag water, staat bij menig kitesurfer Paal 3 hoog op het lijstje van favoriete spots. Bij laag water breken de golven op een brede zandbank een paarhonderd meter uit de kust, waardoor de zee aan de kust spiegelvlak is. Wanneer het hoogtij is laat de zee zich van haar ruige kant zien en zorgt ze voor hoge golven en een branding vol hagelwitte schuimkoppen.

hidden gem

Wat kitesurfen op Schier nóg specialer maakt? De rust op het water. Waar veel spots op drukke dagen soms meer dan honderd kiters tellen, spreken we bij Paal 3 van een drukke dag wanneer er twintig kites in de lucht hangen. Hierdoor is er letterlijk een zee van ruimte en hoef je niet bang te zijn om zomaar in andermans lijnen te varen. Een ander gevolg van deze rust, is dat de flora en fauna rondom het eiland minimaal verstoord wordt. Grote kans dat er tijdens het kiten een zeehond een kijkje komt nemen!

bereikbaarheid

Schiermonnikoog is zestien kilometer lang en vier kilometer breed, wat maakt dat alles op fietsafstand is. Wanneer je vanuit het dorp de Badweg volgt, te herkennen aan haar rode straatklinkers, rol je vanzelf het strand op. Tussen de strandopgang en de zee staan de vlonders van Paal 3. Hier vind je niet alleen het strandpaviljoen, maar ook de eilander surfclub en onze school. Via de trap aan de oostkant van het paviljoen kom je uit voor ons huisje, waar ongetwijfeld iemand zit om je op te vangen. Zo niet, dan kun je ons bereiken via 0653274091 en schier@kiteminded.com.

Kiteminded
Badweg 90,
9166 NH
Schiermonnikoog